Ungdomsbiljett till alla ungdomar i gymnasieålder.

I juni 2022 togs beslut i kommunfullmäktige att alla ungdomar folkbokförda i Båstads kommun i gymnasieålder kommer att få ungdomsbiljett från Skånetrafiken. Biljetten kommer gälla från höstterminen det år du fyller 16 t.o.m. vårterminen det år du fyller 19.

Ungdomsbiljetten ersätter skolbiljetten som gymnasieelever tidigare ansökt om via Båstads kommun. Om du tidigare haft skolbiljett ska du behålla kortet så kommer ungdomsbiljetten laddas på befintligt kort i tid till skolstart.
Till övriga ungdomar mellan 16-19 år kommer ett busskort automatiskt att skickas ut från Skånetrafiken med ungdomsbiljett laddat på kortet.
Ansökan behöver alltså inte längre göras till Båstads kommun.

Du som studerar i Halland behöver göra en separat ansökan om skolbiljett till Hallandstrafiken. Ansökningsblanketten hittar du nedan och skickas till  Kundcenter på Båstads kommun.
Ansökan om skolbiljett till Hallandstrafiken

Vid borttappat kort tillkommer en administrativ avgift. Vänd er till Kundcenter på Båstads kommun för ersättningskort, bastads.kommun@bastad.se eller 0431-77 000.

Ungdomsbiljetten gäller för fritt resande dygnet runt i hela Skåne.

Ungdomsbiljetten är personlig och får inte lånas ut. Kom ihåg att du måste fylla i ditt namn på baksidan av kortet. Är du över 18 år kan du behöva visa legitimation när du reser med kortet. Tänk därför på att ta med detta på resan. Vid kontroll av kortet kan personalen se namn, födelsedatum och giltighet på kortet i sin handdator.

Din ungdomsbiljett gäller för fritt resande dygnet runt inom hela Skåne. Du kan resa med din ungdomsbiljett på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken. Det innebär stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatågen, Krösatågen, närtrafik som körs av taxi samt färjan mellan Landskrona och Ven.