VO- Vård och omsorgsprogrammet

Senast ändrad: 4 jan, 2017

 

Träning och hälsa – Räddningstjänst

För dig som är intresserad av människor, träning och hälsa kan den här utbildningen leda vidare till drömjobbet. Att hjälpa människor till en aktiv och sund livsstil samt förebygga vällevnadssjukdomar är en stor utmaning inom dagens hälso- och sjukvård. Allt fler väljer att anlita en Personlig Tränare för att få hjälp med träning och kost. Träning och hälsa är en fördjupning inom Vård- och omsorgsprogrammet. Du erhåller såväl breda kunskaper inom vård- och omsorg som fördjupade kunskaper inom förebyggande friskvård och träning.

Träning och hälsa
Du kommer att ges en unik möjlighet att licensieras till Personlig tränare (PT) under dina tre år av branschledande Eleiko vilket innebär en kvalitetssäkring. Kurserna i träningslära samt friskvård och hälsa genomförs i lokalt samarbete med Hälsostudion i Båstad och är till stor del förlagd där. Möjligheterna till jobb efter avslutad utbildning är stor.

I båda profilerna ingår 15 veckors praktik. Vi är en del av vård- och omsorgscollege i Skåne Nordväst och har därför utformat praktiken i överensstämmelse med de rekommendationer som utbildare och arbetsgivare kommit överens om. Inom programmet ges du såväl grundläggande högskolebehörighet som särskild behörighet.

Efter avslutad utbildning på båda inriktningarna är du undersköterska vilket ger dig jobbgaranti och redan efter första året har du sommarjobbsgaranti då Båstad kommun erbjuder sommarjobb till alla elever som fått minst godkänt på kurserna Vård- och omsorg 1 och Medicin 1.

Räddningstjänst
Utbildningen är förberedande för dig som i framtiden tänker dig ett yrke som polis, brandman, ambulanssjuksköterska, undersköterska, sjukvårdare inom exempelvis det militära eller biståndsarbetare. Utbildningen ger dig breda vårdkunskaper samtidigt som du kommer att möta olika typer av räddningsarbeten teoretiskt såväl som praktiskt.

Inom kurserna akutsjukvård och räddningsmedicin samarbetar vi med räddningstjänsten i Båstad varför delar av utbildningen är förlagd utanför skolan. Du kommer även att möta representanter för andra räddningsyrken vilket ger en god inblick i och förståelse för situationer som du kan komma möta i din framtida yrkesutövning.

 

hstudion vo-raddningstjanst-logganeleiko    

Detta läser du på VO

Gymnasiegemensamma ämnen 600p
Engelska 5,100
Historia 1a1, 50
Idrott och hälsa 1, 100
Matematik 1a, 100
Religionskunskap 1, 50
Samhällskunskap 1a1, 50
Naturkunskap 1a1, 50
Svenska 1/Svenska som andraspråk 1, 100

Programgemensamma karaktärsämnen 1100p
Hälsopedagogik, 100
Medicin 1, 150
Etik och människors villkor, 100
Psykiatri 1, 100
Psykologi 1, 50
Samhällskunskap 1a2, 50
Specialpedagogik 1, 100
Svenska 2/Svenska som andraspråk, 100
Vård- och omsorgsarbete 1, 200
Vård- och omsorgsarbete 2, 150

Programfördjupning 500p
Träning och hälsa
Akutsjukvård, 200
Friskvård och hälsa, 100
Mental träning, 100
Engelska 6, 100
Individuellt val
Träningslära, 100
Idrott och hälsa2, 100

Räddningstjänst
Akutsjukvård, 200
Räddningsmedicin, 100
Människans säkerhet, 100
Engelska 6, 100
Individuellt val
Matematik 2a, 100
Svenska 3/Svenska som andraspråk, 100

Pin It on Pinterest

Share This