Restaurangutbildning, lärling
– Kock / serveringspersonal, grundläggande utbildning

44 veckor, start januari 2023

Restaurangutbildning, lärling 1100 p
– Kock / serveringspersonal, grundläggande utbildning
Preliminär start januari 2024

Vill du arbeta inom restaurangbranschen? Vi erbjuder en grundläggande utbildning som ger de bästa förutsättningarna för att arbeta i ett professionellt kök eller matsal. Praktiken utgör 75% av utbildningstiden och den gör du på restaurang eller annan verksamhet som serverar mat.

Du kan välja mellan två olika inriktningar:
Restaurang- och matsalsarbete
Kök och matlagning

För att du ska trivas i denna bransch och bli kunnig inom kök och matsal behöver du vara bra på att samarbeta, trivas med ett högt tempo, vara kreativ och gilla att ge god service för att få nöjda gäster.
Som utbildad inom restaurang är du extremt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Faktablad

Vill du veta mer? Kontakta utbildningsledare
Anna-Karin Smedlund tel. 0431-772 04, anna-karin.smedlund@akademi.bastad.se

Kursplan

Gemensamma kurser Poäng
HYGHYG0Hygien100
MÅTBRC0Måltid och branschkunskap100
LIVLIV01Livsmedels- och näringskunskap100
MALMAL01Matlagning 1100
MALMAL02Matlagning 2200
MALMAL03Matlagning 3200
Valbara kurser
Kök och matlagning
MALMAL04Matlagning 4200
MALMAL00SMatlagning – specialisering100
Restaurang- och matsalsarbete
SERSER01Servering 1100
SERSER02Servering 2200

Information om utbildningen

Behörighet

Avslutat kurs i SFI D. Med lägst betyg godkänt.

CSN

Alla våra kurser och utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigade hos CSN. Du ansöker själv till CSN om du vill ta studielån eller bidrag. Du ansvarar själv för resor till och från praktikplats och skola.

Utbildningens upplägg

Vi börjar med två veckors introduktion där du får kunskap som du behöver inför din praktik. Vi gör också studiebesök och lär känna några av de restauranger där du kan få göra din praktik på och som vi har ett samarbete med.  Du kommer också att få lära dig studieteknik, datakunskap och bli insatt i vår lärplattform. 25% av utbildningen är teoretisk och resterande 75% är förlagd på praktikplats. Varje elev matchas till en arbetsplats och en handledare. Du har i slutet av utbildningen möjlighet att välja att fördjupa dina kunskaper inom kök eller servering. Efter godkänd utbildning finns mycket goda möjligheter till en anställning på din praktikplats eller inom branschen i övrigt.

Start och längd

Preliminär start januari 2024, 44 veckor.

Sista ansökningsdag

Ansökan görs via din studie- och yrkesvägledare.

Boka tid för ansökan/samtal

syvvux@akademi.bastad.se

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också nå oss på 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se

Nyheter

Naturkunskap

Naturkunskap

Från och med v. 47 kommer vi nu även kunna erbjuda kurs i Naturkunskap på plats alt. halvdistans. Om du är intresserad – Kontakta SYV syvvux@akademi.bastad.se för mer information och/eller anmälan. Varmt välkommen.

läs mer
Länge sedan du studerade?

Länge sedan du studerade?

Kanske var det var länge sedan du studerade och behöver hjälp med att komma igång när det gäller studieteknik, struktur eller t ex IT? Vi har lösningen. På torsdagar kl. 9-11 och kl. 17-19 kommer det att finnas en orienteringskurs som hjälper dig med detta. Kontakta...

läs mer
Humöret på topp i skogsträdgården!

Humöret på topp i skogsträdgården!

Våra trädgårdsmästarstuderande har i veckan planterat växter i Skogsträdgården i Sinarpsdalen. Marken är stenig och svår att gräva i men alla gjorde ett toppenbra jobb. Tur med vädret underlättar också arbetet. Solen sken och humöret var på topp 😀. Projektet...

läs mer
Vill du läsa engelska, matematik eller svenska?

Vill du läsa engelska, matematik eller svenska?

Se hit! Vill du läsa engelska, matematik eller svenska? Då är du välkommen att skriva in dig hos vår studie -och yrkesvägledare. Kursstarter under våren 2022 kommer att vara 21/3, 25/4 och 30/5. Välkommen!

läs mer
Kockutbildning i samarbete med Gram Group!

Kockutbildning i samarbete med Gram Group!

Vill du arbeta inom hotell- restaurangbranschen? I samarbete med Gram Group kommer vi att starta en kockutbildning som ger de bästa förutsättningarna för ett arbete i ett professionellt kök. Du kan också välja att arbeta inom t.ex. kommunala kök eller...

läs mer