Vill du veta mer? Kontakta Trädgårdslärare Margareta von Rosen Telefon: 0431-774 74
E-mail: margareta.von.rosen@akademi.bastad.se

Har du planer på arbete i trädgårdsbranschen? Vi erbjuder en grundläggande trädgårdsutbildning som skapar de bästa förutsättningarna och ger de rätta kunskaperna för arbete inom trädgård. För att stärka kopplingen mellan teori och praktik samt bygga kontaktnät i branschen så ingår studiebesök och praktik på olika trädgårdsföretag. Utbildningens huvudinnehåll är skötsel av utemiljöer, trädgårdsanläggning med design och trädgårdsodling. Växtkunskap är en självklar del och du får förutsättningar för goda kunskaper och förståelse för växters olika användningsområden.

Marken och växternas biologi tillsammans med odlingskursen ger dig grundläggande kunskaper som krävs i flera av utbildningens delar. Skötsel innebär fokus på skötsel av gröna utemiljöer samt beskärning och trädvård som spetskompetens. Du får dessutom grundläggande kunskaper i trädgårdsanläggning som ger dig chans till en unik kompetens för framtiden. Trädgårdsbranschen har behov av utbildad kompetens och denna utbildning gör dig attraktiv och anställningsbar inom olika typer av trädgårdsföretag!

 

 

Kurs Poäng
KGY0R11CTGIntroduktion branschkännedom100
BIGMANO0Marken och växternas biologi100
ODLTRÅ0Trädgårdsodling100
FOHFOR0Fordon och redskap100
TRSTRG0Trädgårdsmaskiner100
VÄXVÄX01Växtkunskap 1100
VÄXVÄX02Växtkunskap 2100
SKÖSKÖ0Skötsel och utemiljöer100
SKÖBEK0Beskärning och trädvård100
TRDTRÄ01Trädgårdsanläggning 1100
TRDTRÄ02Trädgårdsanläggning 2100
Totalt1100 p

Start Start: januari 2022 (mer info kommer inom kort)
Längd: 46 veckor
Sista ansökan: Löpande antagning (i mån av plats) fram till kursstart. Ansökan görs hos din lokala studie- och yrkesvägledare. Ta med betyg från genomgångna utbildningar samt personbevis.
Utbildningsort Båstad med distansinslag. Arbetsplatsförlagd tid Teori och praktik varvas löpande under utbildningen. Vägledningssamtal Boka hos din lokala studie- och yrkesvägledare. I Båstad kontaktas: syvvux@akademi.bastad.se.