TRÄDGÅRDSMÄSTARE

1100 poäng 46 veckor, start februari 2023

Har du planer på arbete i trädgårdsbranschen? Vi erbjuder en grundläggande trädgårdsutbildning som skapar de bästa förutsättningarna och ger de rätta kunskaperna för arbete inom trädgård.
Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om utbildningen. Söker gör du via din lokala studie- och yrkesvägledare.

Vill du veta mer? Kontakta:
Trädgårdslärare Margareta von Rosen Telefon: 0431-774 74
E-mail: margareta.von.rosen@akademi.bastad.se

Utbildningens inriktning

Utbildningens huvudinnehåll är skötsel av utemiljöer, trädgårdsanläggning med design och trädgårdsodling. Växtkunskap är en självklar del och du får förutsättningar för goda kunskaper och förståelse för växters olika användningsområden.

Marken och växternas biologi tillsammans med odlingskursen ger dig grundläggande kunskaper som krävs i flera av utbildningens delar. Skötsel innebär fokus på skötsel av gröna utemiljöer samt beskärning och trädvård som spetskompetens.

Kompetenshöjning för framtidens behov

Du får dessutom grundläggande kunskaper i trädgårdsanläggning som ger dig chans till en unik kompetens för framtiden.

För att stärka kopplingen mellan teori och praktik samt bygga kontaktnät i branschen så ingår studiebesök och praktik på olika trädgårdsföretag.

Trädgårdsbranschen har behov av utbildad kompetens och denna utbildning gör dig attraktiv och anställningsbar inom olika typer av trädgårdsföretag!

Kursplan

KurserIntroduktion branschkännedom Poäng
KGY0R11CTG Introduktion branschkännedom 100
BIGMANO0Marken och växternas biologi100
ODLTRÅ0Trädgårdsodling100
FOHFOR0Fordon och redskap 100
TRSTRG0Trädgårdsmaskiner100
VÄXVÄX01Växtkunskap 1100
VÄXVÄX02Växtkunskap 2100
SKÖSKÖ0Skötsel och utemiljöer100
SKÖBEK0Beskärning och trädvård100
TRDTRÄ01Trädgårdsanläggning 1100
TRDTRÄ02Trädgårdsanläggning 2100

Information om utbildningen

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska motsvarande grundskolekunskaper.

CSN

Alla våra kurser och utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigade hos CSN. Du ansöker själv till CSN om du vill ta studielån eller bidrag.

Ansökan

I mån av ledig plats tas ansökningar emot även efter ansökningstidens utgång. Utbildningen är kostnadsfri. Litteratur inom yrkesvux bekostas av dig som elev.

 

Vägledningssamtal

Boka hos din lokala studie- och yrkesvägledare. I Båstad kontaktas: syvvux@akademi.bastad.se

Start och längd

Nästa start februari 2023. Heltid: 46 veckor

Sista ansökningsdag

Löpande antagning (i mån av plats) fram till kursstart. Ansökan görs hos din lokala studie- och yrkesvägledare. Ta med betyg från genomgångna utbildningar samt personbevis.

Utbildningsort

Båstad med distansinslag

Arbetsplatsförlagd tid

Teori och praktik varvas löpande under utbildningen.

 

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också nå oss på 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se

Nyheter

Ny dag, nya möjligheter!

Ny dag, nya möjligheter!

Först ett stort tack till alla er som tittade in till oss på vår Digitala Inspirationsdag den 31 mars. Superkul! Vi blev själva så inspirerade att vi kommer att ge er ytterligare ett tillfälle att chatta med våra utbildningsledare/lärare som gärna svarar på alla era...

läs mer
Digital inspirationsdag

Digital inspirationsdag

Den 31 mars kl 16-18 finns vi på plats digitalt för att inspirera och informera samt svara på alla dina frågor ! Kika på filmer som presenterar våra utbildningar, hör vad våra studenter berättar och chatta via Zoom med utbildningsledare/lärare!...

läs mer
Vill du läsa engelska, matematik eller svenska?

Vill du läsa engelska, matematik eller svenska?

Se hit! Vill du läsa engelska, matematik eller svenska? Då är du välkommen att skriva in dig hos vår studie -och yrkesvägledare. Kursstarter under våren 2022 kommer att vara 21/3, 25/4 och 30/5. Välkommen!

läs mer
Kockutbildning i samarbete med Gram Group!

Kockutbildning i samarbete med Gram Group!

Vill du arbeta inom hotell- restaurangbranschen? I samarbete med Gram Group kommer vi att starta en kockutbildning som ger de bästa förutsättningarna för ett arbete i ett professionellt kök. Du kan också välja att arbeta inom t.ex. kommunala kök eller...

läs mer
Trädgårdsmästare –grundläggande trädgårdsutbildning

Trädgårdsmästare –grundläggande trädgårdsutbildning

Är du nyfiken på vår grundläggande trädgårdsmästarutbildning inom vuxenutbildningen? Den 29 november är du välkommen till vårt obligatoriska informationsmöte kl. 16 eller kl. 18.Anmäl ditt deltagande till Margareta von Rosen, margareta.von.rosen@akademi.bastad.se.Du...

läs mer
Milla Trädgårdsmästare

Milla Trädgårdsmästare

Vi tackar Camilla Karén Palm från Milla Trädgårdsmästare för en riktigt inspirerande lektion i trädgårdsdesign för vår trädgårdsmästarklass på yrkesvux, YTM21.

läs mer