På gång just nu!

Odlingsarbetare
På den här utbildningen får du bland annat lära dig om växternas anatomi och fysiologi, växtodlingens grunder, växtförökning, jord, plantering, bevattning, gödsling, växtskydd, redskap/maskiner, hållbarhet och om att driva företag. De teoretiska studierna är förlagda till Akademi Båstad, och de praktiska färdigheterna får du parallellt på ett odlingsföretag (70-80% praktik). Här får du möjlighet att prova på yrket och knyta kontakter med arbetsgivare, och din handledare kommer att ge dig de yrkesmässiga färdigheter som branschen efterfrågar. Du kommer att bli väl rustad för att sedan kunna arbeta praktiskt med yrkesmässig odling!
Start 15 februari 2021 (45 veckor) och senast den 11 januari 2021 vill vi ha din ansökan. Du söker via Studie -yrkesvägledaren (SYV) i din hemkommun. 


Trädgårdsmästare
Har du planer på arbete i trädgårdsbranschen? Hos oss får du en komplett och grundläggande trädgårdsutbildning som skapar de bästa förutsättningarna och ger de rätta aktuella kunskaperna för arbete inom trädgård. För att stärka kopplingen mellan teori och praktik samt bygga kontaktnät i branschen så ingår studiebesök och praktik på olika trädgårdsföretag. Utbildningen börjar 1 februari 2021 och senast 11 december vill vi ha din ansökan. Söker gör du via din lokala SYV. Är du skriven i Båstads Kommun kontaktar du syvvux@akademi.bastad.se. Läs mer om utbildningen här.


Undersköterska inriktning äldres hälsa
En undersköterska arbetar nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar, men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet. Du får även en utbildning som kan ligga till grund för vidare studier, som till exempel till sjuksköterska, sjukgymnast, apotekstekniker, brandman, eller polis. Utbildningen är till för dig som är intresserad av att arbeta med äldres hälsa inom vård och omsorg. När du klarat utbildningen kan du arbeta som undersköterska. Du kan exempelvis jobba på ett äldreboende eller inom hemtjänsten och bistå människor som har svårt att klara av vardagliga bestyr som att sköta sin hygien eller hjälpa till med ärenden. Läs mer här.


Naturbruk och trädgårdsskötsel
Utbildningen Naturbruk och Trädgårdsskötsel ger grunderna för enklare arbete inom naturbruk. Den kan även ge en introduktion till fortsatta studier inom yrkesvux t. ex. trädgård eller lantbruk. I utbildningen ingår minst 6 veckors praktik. Arbete med naturbruk kan innebära att jobba med trädgårdsskötsel på parkförvaltningar, bostadsföretag, kyrkogårdar, trädgårdsföretag samt med skogsvård och arbete inom lantbruk. Jobb inom naturbruk innebär mycket fysiskt utomhusarbete. Planerad uppstart september 2020. Läs mer här

DROP-IN (SYV) och SFI-inskrivning
På grund av skärpta restriktioner, för att minska smittspridning av Corona, är drop-in SYV och SFI-inskrivning i Kompetenshubben tills vidare inställt. Vill du komma i kontakt med vår Studie- och yrkesvägledare hänvisar vi till:
syvvux@akademi.bastad.se
eller tel. 0431-777 49. 

Digital vägledning
Det går också bra att träffa vår SYV digitalt via Zoom alla helgfria torsdagar mellan kl 9.30-12.30.
För att vägledning On-line ska fungera behöver du tillgång till dator eller en smartphone med kamera och mikrofon.
Du behöver också ha installerat Zoom på datorn: zoom.us/download, eller där appar finns. Därefter klickar du länken här. Är det många som vill ha vägledningssamtal samtidigt blir du placerad i kö.

För bokade SYV-tider sker ditt besök på Akademi Båstad, Lyckan 15 plan 2, tel 0431-777 49.