Vi välkomnar!

sep 6, 2021
Vi välkomnar Patrik Sewerin som kommer att ansvara för kursen Miljö och hållbar utveckling inom restaurang på vår utbildning Kitchen Manager. Patrik är numera verksam på Gunnebo Slott dit han för ca tio år sedan handplockades för att leda omställningen från konventionell restaurang- och bageriverksamhet till att servera 100 procent ekologisk och säsongsbaserad mat till de 70 000 gäster som varje år besöker slottet.
Resan mot hållbarhet har inneburit att restaurangen fått vända på begreppen.
– All personal måste förstå tankesättet, att tillgången på närproducerade råvaror styr hur vi arbetar. Sedan gäller det att få ekonomi i de två huvudspåren ekologiskt och efter säsong, säger Patrik Sewerin.
För tio år sedan var det långt ifrån självklart att satsa på hundra procent ekologiskt.
– Visst har det varit en utmaning, men nu är alla med på tåget och att byta tillbaka till det traditionella sättet att driva restaurang skulle vara otänkbart här. Vi gör detta tillsammans och vårt sätt att arbeta har skapat en större gemenskap mellan all personal, en starkare vi-känsla, säger Patrik Sewerin.

Senaste nyheterna inom detta område

Möt Victoria!

Victoria, går första året på utbildningen Koordinator inom Besöksnäringen. Vi träffade henne och...

läs mer
Gröna studiebesök!

I alla våra trädgårdsutbildningar ingår många spännande studiebesök. Nu i veckan har vår...

läs mer

Alla nyheter

Möt Victoria!

Möt Victoria!

Victoria, går första året på utbildningen Koordinator inom Besöksnäringen. Vi träffade henne och...

läs mer
Gröna studiebesök!

Gröna studiebesök!

I alla våra trädgårdsutbildningar ingår många spännande studiebesök. Nu i veckan har vår...

läs mer
Grön design!

Grön design!

  Göteborg 10 maj. Mona Holmberg och Ulf Strindberg delade generöst med sig av sina erfarenheter...

läs mer
I dagarna två!

I dagarna två!

Redovisning av examensarbete för våra blivande ”koordinatorer inom besöksnäringen”! I dagarna två...

läs mer
Examensdags!

Examensdags!

Hurra, vad ni är bra !! Efter 14 månaders studier och 300 YH poäng rikare var det så examensdags...

läs mer
Grattis till oss!

Grattis till oss!

God fortsättning på det nya året önskar vi er alla ! Idag presenterade Myndigheten för...

läs mer
Surdeg och skållning

Surdeg och skållning

Brödbak med specialisering surdeg. En av alla valbara kurser på utbildningen Kitchen Manager. Här...

läs mer
2 dagar kvar!

2 dagar kvar!

17 oktober stänger vi ansökan för vår nya korta YH-utbildning Dynamisk försäljning – digital och...

läs mer
Detta är för dig…

Detta är för dig…

...som vill maximera din försäljning och vill investera lite tid i det men inte pengar.För dig som...

läs mer
Examenslunch

Examenslunch

Söndagen 12 september var det så äntligen dags för våra studerande vid utbildningen Operativ...

läs mer
Fortfarande chans!

Fortfarande chans!

Det finns enstaka platser kvar på utbildning Kitchen Manager. Förutom de obligatoriska kurserna så...

läs mer
5 DAGAR KVAR!

5 DAGAR KVAR!

Älskar du ditt jobb som kock?Kitchen Manager är en skräddarsydd utbildning för dig som älskar...

läs mer
WATCH OUT!!!

WATCH OUT!!!

Nybakad klass med framtidens ledare: heta, kunskapsfyllda och fantastiska medarbetare i...

läs mer
EN TRIO TILL OSS!

EN TRIO TILL OSS!

Myndigheten för yrkeshögskolan presenterade den 10:e juni vilka ansökningar som beviljats och...

läs mer