Vi välkomnar!

sep 6, 2021
Vi välkomnar Patrik Sewerin som kommer att ansvara för kursen Miljö och hållbar utveckling inom restaurang på vår utbildning Kitchen Manager. Patrik är numera verksam på Gunnebo Slott dit han för ca tio år sedan handplockades för att leda omställningen från konventionell restaurang- och bageriverksamhet till att servera 100 procent ekologisk och säsongsbaserad mat till de 70 000 gäster som varje år besöker slottet.
Resan mot hållbarhet har inneburit att restaurangen fått vända på begreppen.
– All personal måste förstå tankesättet, att tillgången på närproducerade råvaror styr hur vi arbetar. Sedan gäller det att få ekonomi i de två huvudspåren ekologiskt och efter säsong, säger Patrik Sewerin.
För tio år sedan var det långt ifrån självklart att satsa på hundra procent ekologiskt.
– Visst har det varit en utmaning, men nu är alla med på tåget och att byta tillbaka till det traditionella sättet att driva restaurang skulle vara otänkbart här. Vi gör detta tillsammans och vårt sätt att arbeta har skapat en större gemenskap mellan all personal, en starkare vi-känsla, säger Patrik Sewerin.

Senaste nyheterna inom detta område

WIN-WIN!

Yrkeshögskolan – en fantastisk möjlighet för besöksnäringen!Tänk dig att kunna ge dina medarbetare...

läs mer
Full pott!

Grattis till oss! Tre av tre utbildningar beviljade! Hör Jenny Knutsson berätta mer i...

läs mer
Möt Sandra!

Vem är du och när (och vad) gick du på Akademi Båstad? Sandra heter jag och tog examen sommaren...

läs mer
Ny på jobbet!

Jonas Wilson Stoltz heter jag jobbar primärt med utbildningarna "Koordinator inom besöksnäringen"...

läs mer

Alla nyheter

WIN-WIN!

WIN-WIN!

Yrkeshögskolan – en fantastisk möjlighet för besöksnäringen!Tänk dig att kunna ge dina medarbetare...

läs mer
Full pott!

Full pott!

Grattis till oss! Tre av tre utbildningar beviljade! Hör Jenny Knutsson berätta mer i...

läs mer
Möt Sandra!

Möt Sandra!

Vem är du och när (och vad) gick du på Akademi Båstad? Sandra heter jag och tog examen sommaren...

läs mer
Ny på jobbet!

Ny på jobbet!

Jonas Wilson Stoltz heter jag jobbar primärt med utbildningarna "Koordinator inom besöksnäringen"...

läs mer
Rosuppropet!

Rosuppropet!

Sveriges rosor har kartlagts!Ett svenskt roskulturarv finns nu dokumenterat, från norr till söder...

läs mer
Grattis till oss!

Grattis till oss!

Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utöver program också korta YH-kurser. Det är kortare...

läs mer
Hur funkar det?

Hur funkar det?

Har du funderat på att plugga på Yrkeshögskola? "Hur funkar det? Hur söker man? Har jag...

läs mer
Taktil massage

Taktil massage

Arnhild Nilsson specialistsjuksköterska och kursansvarig Palliativ omvårdnad tog med sig...

läs mer
Gröna rum!

Gröna rum!

Vi har många spännande föreläsare på våra utbildningar. Till exempel fick våra studerande, som...

läs mer
Hjälp oss hjälpa!

Hjälp oss hjälpa!

Musikhjälpen 2022 är igång och årets tema är: ”En tryggare barndom på flykt ifrån krig”. Våra...

läs mer
Möt Victoria!

Möt Victoria!

Victoria, går första året på utbildningen Koordinator inom Besöksnäringen. Vi träffade henne och...

läs mer
Gröna studiebesök!

Gröna studiebesök!

I alla våra trädgårdsutbildningar ingår många spännande studiebesök. Nu i veckan har vår...

läs mer
Grön design!

Grön design!

  Göteborg 10 maj. Mona Holmberg och Ulf Strindberg delade generöst med sig av sina erfarenheter...

läs mer
I dagarna två!

I dagarna två!

Redovisning av examensarbete för våra blivande ”koordinatorer inom besöksnäringen”! I dagarna två...

läs mer
Examensdags!

Examensdags!

Hurra, vad ni är bra !! Efter 14 månaders studier och 300 YH poäng rikare var det så examensdags...

läs mer
Grattis till oss!

Grattis till oss!

God fortsättning på det nya året önskar vi er alla ! Idag presenterade Myndigheten för...

läs mer
Surdeg och skållning

Surdeg och skållning

Brödbak med specialisering surdeg. En av alla valbara kurser på utbildningen Kitchen Manager. Här...

läs mer