Om webbplatsen

av | Senast ändrad: okt 1, 2020 |

Välkommen till bastad.se. I januari 2017 lanserade Båstads kommun en ny webb med enklare struktur, effektivare sökmotor och anpassning till mobil och läsplatta. Vår förhoppning att det ska vara lätt att hitta och ta del av kommunens information och därmed ge ökad delaktigheten och insyn.

Vi inspirerades av Helsingborg stad som utsågs till landets bästa kommunala webbplats 2015 och därför valde vi att efterlikna deras beprövade struktur som är uppbyggd ur ett användarperspektiv.

Första sidan domineras av en övergripande rubrikrad, tre nyhetspuffar, genvägar till de mest aktuella sidorna samt en evenemangskalender.

Längst upp på alla sidor finns en meny med sju ämnesrubriker. Under varje ämnesrubrik hittar du information och service. Ämnesrubrikerna är:

• Arbete
• Bo, bygga och miljö
• Förskola och utbildning
• Kommun och politik
• Omsorg och stöd
• Trafik och samhällsplanering
• Uppleva och göra

Teknisk information

Webbplatsen är byggd på plattformen WordPress med responsive design som anpassar sig efter användarens skärmstorlek.

Vi använder kakor (cookies) för att samla in information om våra besökare och för att förbättra och utveckla vår webbplats. Läs mer här

Söka information

På bastad.se kan du söka information. Sökfältet hittar du högst upp på varje sida och på bilden på statsidan. Använder du en enhet med mindre skärm syns sökrutan under menyn.

Skriver du in ett sökord i sökfältet får du upp ett resultat av sidor som alla innehåller det ord som du sökt på.

Kontaktuppgifter till kommunens verksamheter

På vissa sidor finns kontaktuppgifter till personer eller funktioner för sidans innehåll. Kontaktuppgifter till kundcenter hittar du i sidfoten längst ner på sidan och du kan alltid ringa dit för att kopplas till den person du söker.

Bilder på bastad.se

Publicerade bilder på bastad.se är antingen köpta eller tagna av medarbetare inom Båstads kommun. Vid pressbilder anges fotografens eller bildbyråns namn.

Länkar

Länkar finns på innehållssidor i brödtexten eller längre ner/till höger i textrutor på sidan. Där hittar du även länkar till vår självservice med blanketter och tjänster, till andra sidor av bastad.se och även till externa webbplatser. Sidan självservice med blanketter hittar du alltid högst upp, bredvid sökrutan, på webbplatsen.

Länkar till andra sidor på bastad.se öppnas i samma fönster. Länkar som leder till externa webbplatser öppnas däremot i en ny flik. Även länkar till dokument ska öppnas i en ny flik.

De dokument som du hittar på vår webbplats är i pdf-format eller Word-format. För att läsa ett pdf-dokument behöver programmet AcrobatReader installerat på din dator. AcrobatReader kan du hämta gratis på Adobes webbplats

Lyssna på information

Du kan få informationen på webbplatsen uppläst för dig genom att markera den text som du vill få uppläst och sen klicka på knappen för att Lyssna. Du behöver inte själv installera något program på datorn för att kunna lyssna.

Du kan själv styra uppläsningen genom att stoppa uppläsningen med ett klick på musknappen.

 

Så behandlar vi dina personuppgifter

 

Lämna gärna synpunkter

Hittar du faktafel, stavfel eller liknande på sidor kan du skicka ett mail till kommunikation@bastad.se

Arbetet med bastad.se är under ständig utveckling och vi välkomnar alla synpunkter om webbplatsen.

Pin It on Pinterest

Share This