Välkommen till Vuxenutbildningen i Båstad

Vuxenutbildningen i Båstad erbjuder gymnasiekurser och hela yrkesutbildningar. Du kan också läsa Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande vuxenutbildning och särskild utbildning. Många utbildningar startar regelbundet. Så håll utkik efter just det du är intresserad av.

SFI för ukrainare
Nya regler från regeringen gör att kommuner kan erbjuda flyktingar från Ukraina att läsa sfi inom vuxenutbildningen i kommunen.
Inskrivning sker efter bokad tid.

vuxenutbildning - web

Yrkesutbildning (Yrkesvux)

Yrkesutbildningar i Båstad inom trädgård, restaurang och vård! Inom region nordvästra Skåne finns ytterligare yrkesutbildningar.

komvux

Komvux

Läs in kärnämnen på grundskolenivå och gymnasienivå. Här finns också utbildningar anpassade för dig som behöver extra stöd.

SFI

SFI – Svenska för invandrare

Grundläggande utbildning i svenska språket för dig som inte har svenska som modersmål.

Studie- och yrkesvägledning (SYV)

Funderar du på att börja studera? Funderar du på att byta arbete? Kontakta studie- och yrkesvägledarna på vuxenutbildningen som gärna berättar mer om Båstads olika utbildningsmöjligheter.
Vi har många som skriver in sig för tillfället. Därför har vi just lite längre svarstid. 
Telefontid:

Onsdag: kl. 15-16
Fredag: kl. 9-10
Telefonnummer 0431–777 49

Mail:
syvvux@bastad.se

Studiestöd CSN

Du som studerar kan ansöka om studiestöd hos CSN. Studiestöd är ekonomiskt stöd som du kan få eller låna för att studera.

SFI – Svenska för invandrare

SFI-ansök

Aktuella yrkesutbildningar

Trädgårdsmästare
Undersköterska

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss? Fyll i formuläret här intill eller maila till syvvux@bastad.se för frågor eller tidsbokning.

Nyheter

Rosuppropet!

Rosuppropet!

Sveriges rosor har kartlagts! Ett svenskt roskulturarv finns nu dokumenterat, från norr till söder har äldre kulturrosor kartlagts och det handlar om alltifrån DNA till rosornas kulturhistoria.Programmet för odlad mångfald, Pom, har genom Rosuppropet och engagerade...

läs mer
Ett nytt steg i livet!

Ett nytt steg i livet!

Patrik Haugen - en av nio studerande på vuxenutbildningen inom Restaurang på Akademi Båstad, har nu haft sin praktik under två månader på fantastiska restaurang Gardeners i Östra Karup. Patrik är tidigare utbildad inom ekonomi och har jobbat och bott i Stockholm,...

läs mer
Naturkunskap

Naturkunskap

Från och med v. 47 kommer vi nu även kunna erbjuda kurs i Naturkunskap på plats alt. halvdistans. Om du är intresserad – Kontakta SYV syvvux@akademi.bastad.se för mer information och/eller anmälan. Varmt välkommen.

läs mer
Länge sedan du studerade?

Länge sedan du studerade?

Kanske var det var länge sedan du studerade och behöver hjälp med att komma igång när det gäller studieteknik, struktur eller t ex IT? Vi har lösningen. På torsdagar kl. 9-11 och kl. 17-19 kommer det att finnas en orienteringskurs som hjälper dig med detta. Kontakta...

läs mer
Humöret på topp i skogsträdgården!

Humöret på topp i skogsträdgården!

Våra trädgårdsmästarstuderande har i veckan planterat växter i Skogsträdgården i Sinarpsdalen. Marken är stenig och svår att gräva i men alla gjorde ett toppenbra jobb. Tur med vädret underlättar också arbetet. Solen sken och humöret var på topp 😀. Projektet...

läs mer
Vill du läsa engelska, matematik eller svenska?

Vill du läsa engelska, matematik eller svenska?

Se hit! Vill du läsa engelska, matematik eller svenska? Då är du välkommen att skriva in dig hos vår studie -och yrkesvägledare. Kursstarter under våren 2022 kommer att vara 21/3, 25/4 och 30/5. Välkommen!

läs mer
Kockutbildning i samarbete med Gram Group!

Kockutbildning i samarbete med Gram Group!

Vill du arbeta inom hotell- restaurangbranschen? I samarbete med Gram Group kommer vi att starta en kockutbildning som ger de bästa förutsättningarna för ett arbete i ett professionellt kök. Du kan också välja att arbeta inom t.ex. kommunala kök eller...

läs mer
Trädgårdsmästare –grundläggande trädgårdsutbildning

Trädgårdsmästare –grundläggande trädgårdsutbildning

Är du nyfiken på vår grundläggande trädgårdsmästarutbildning inom vuxenutbildningen? Den 29 november är du välkommen till vårt obligatoriska informationsmöte kl. 16 eller kl. 18.Anmäl ditt deltagande till Margareta von Rosen, margareta.von.rosen@akademi.bastad.se.Du...

läs mer

REKTOR EWA NILSSON WINQVIST HAR ORDET

Jag är stolt över att vara rektor vid Akademi Båstads Vuxenutbildning. På vår skola har vi fantastiska lärare som undervisar och stöttar dig som studerande. Vi vill att du ska känna dig väl bemött och att du känner en lust att lära dig nya saker med ett varierat pedagogiskt arbetssätt. Vi har flexibla upplägg som gör att du som studerande har möjlighet att kombinera arbete och studier. Vi lägger stor vikt vid kvalitetsarbetet och arbetar ständigt med att förbättra oss.

Hos oss kan du läsa matte, svenska, samhällskunskap och engelska, på gymnasienivå och grundläggande nivå. Du kan också läsa SFI – svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna.

Vi har också yrkesutbildningar i samarbete med elva kommuner inom Skåne nordväst. Just nu pågår utbildning till trädgårdsmästare och undersköterska inom yrkesvux hos oss. På skanevux.se, kan du se vilka utbildningar som finns. Varje termin startar nya spännande yrkesutbildningar i nätverket.

Om du inte vet vad du vill studera kan du boka tid hos vår studie- och yrkesvägledare, där kan du som kommuninvånare kan få hjälp med dina yrkesval och studieval.

På vårt lärcenter träffar du kunnig och hjälpsam personal som stöttar vi dig med allt från pedagogiskt stöd till att skriva ut ett inlämningsarbete. Du kan också studera i lugn och ro vid våra datorer.

Välkommen till vår fantastiska vuxenutbildning i Båstad!

/Ewa Nilsson Winqvist, rektor