Välkommen till Vuxenutbildningen i Båstad

Vuxenutbildningen i Båstad erbjuder gymnasiekurser och hela yrkesutbildningar. Du kan också läsa Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande vuxenutbildning och särskild utbildning. Många utbildningar startar regelbundet. Så håll utkik efter just det du är intresserad av.

vuxenutbildning - web

Yrkesutbildning (Yrkesvux)

Yrkesutbildningar i Båstad inom trädgård och vård! Inom region nordvästra Skåne finns ytterligare yrkesutbildningar.

komvux

Komvux

Läs in kärnämnen på grundskolenivå och gymnasienivå. Här finns också utbildningar anpassade för dig som behöver extra stöd.

SFI

SFI – Svenska för invandrare

Grundläggande utbildning i svenska språket för dig som inte har svenska som modersmål.

Information om coronavirus (covid-19)

Vi följer noga händelseutvecklingen, här har vi samlar allt publicerat material från Båstads kommun.

Studie- och yrkesvägledning (SYV)

Funderar du på att börja studera? Funderar du på att byta arbete? Kontakta studie- och yrkesvägledarna på vuxenutbildningen som gärna berättar mer om Båstads olika utbildningsmöjligheter. Tele: 0431-777 49 Mail: syvvux@akademi.bastad.se

Studiestöd CSN

Du som studerar kan ansöka om studiestöd hos CSN. Studiestöd är ekonomiskt stöd som du kan få eller låna för att studera.

SFI – Svenska för invandrare

SFI-ansök

Yrkesutbildningar som du kan söka just nu

Odling
Trädgårdsmästare
Undersköterska

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också ringa 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se.

11 + 2 =

Nyheter

Inspirerande studiebesök!

Inspirerande studiebesök!

Inspirerande besök på Sofiero med trädgårdsmästarklassen. Vår engagerade och kunniga guide Åsa Eklund har själv gått sin trädgårdsmästareutbildnig vid Akademi Båstad när utbildningen fanns på Norrvikens Trädgårdar.

läs mer
Utbilda dig till undersköterska!

Utbilda dig till undersköterska!

Nu går det bra att söka till vår undersköterskeutbildning. I arbetet som undersköterska gör du varje dag skillnad i människors liv. Du kan till exempel arbeta inom äldreomsorg, hemvård, vårdcentral eller på sjukhus. Du kan också arbeta som personlig assistent eller...

läs mer
Examen för våra Undersköterskor!

Examen för våra Undersköterskor!

Efter lite mer än ett års studier var det så äntligen dags för våra undersköterskor att ta sin efterlängtade examen. Eftersom mycket av undervisningen i rådande pandemitider skett på distans tycker vi att det var extra trevligt att vi ändå kunde ses och fira...

läs mer

REKTOR EWA NILSSON WINQVIST HAR ORDET

Jag är stolt över att vara rektor vid Akademi Båstads Vuxenutbildning. På vår skola har vi fantastiska lärare som undervisar och stöttar dig som studerande. Vi vill att du ska känna dig väl bemött och att du känner en lust att lära dig nya saker med ett varierat pedagogiskt arbetssätt. Vi har flexibla upplägg som gör att du som studerande har möjlighet att kombinera arbete och studier. Vi lägger stor vikt vid kvalitetsarbetet och arbetar ständigt med att förbättra oss.

Hos oss kan du läsa matte, svenska, samhällskunskap och engelska, på gymnasienivå och grundläggande nivå. Du kan också läsa SFI – svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna.

Vi har också yrkesutbildningar i samarbete med elva kommuner inom Skåne nordväst. Just nu pågår utbildning till trädgårdsmästare och undersköterska inom yrkesvux hos oss. På skanevux.se, kan du se vilka utbildningar som finns. Varje termin startar nya spännande yrkesutbildningar i nätverket.

Om du inte vet vad du vill studera kan du boka tid hos vår studie- och yrkesvägledare, där kan du som kommuninvånare kan få hjälp med dina yrkesval och studieval.

På vårt lärcenter träffar du kunnig och hjälpsam personal som stöttar vi dig med allt från pedagogiskt stöd till att skriva ut ett inlämningsarbete. Du kan också studera i lugn och ro vid våra datorer.

Välkommen till vår fantastiska vuxenutbildning i Båstad!

/Ewa Nilsson Winqvist, rektor