Välkommen till Vuxenutbildningen i Båstad

Vuxenutbildningen i Båstad erbjuder gymnasiekurser och hela yrkesutbildningar. Du kan också läsa Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande vuxenutbildning och särskild utbildning. Många utbildningar startar regelbundet. Så håll utkik efter just det du är intresserad av.

vuxenutbildning - web

Yrkesutbildning (Yrkesvux)

Yrkesutbildningar i Båstad inom trädgård och vård! Inom region nordvästra Skåne finns ytterligare yrkesutbildningar.

komvux

Komvux

Läs in kärnämnen på grundskolenivå och gymnasienivå. Här finns också utbildningar anpassade för dig som behöver extra stöd.

SFI

SFI – Svenska för invandrare

Grundläggande utbildning i svenska språket för dig som inte har svenska som modersmål.

Studie- och yrkesvägledning (SYV)

Funderar du på att börja studera? Funderar du på att byta arbete? Kontakta studie- och yrkesvägledarna på vuxenutbildningen som gärna berättar mer om Båstads olika utbildningsmöjligheter.

Helgfria dagar har vi telefontid:
måndag kl. 8–9
onsdag kl. 13-–14
torsdag kl. 8–9

Tel:
0431–777 49

Mail:
syvvux@akademi.bastad.se

Studiestöd CSN

Du som studerar kan ansöka om studiestöd hos CSN. Studiestöd är ekonomiskt stöd som du kan få eller låna för att studera.

SFI – Svenska för invandrare

SFI-ansök

Aktuella yrkesutbildningar

Odling
Trädgårdsmästare
Undersköterska
Undersköterska

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också ringa 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se.

Nyheter

Humöret på topp i skogsträdgården!

Humöret på topp i skogsträdgården!

Våra trädgårdsmästarstuderande har i veckan planterat växter i Skogsträdgården i Sinarpsdalen. Marken är stenig och svår att gräva i men alla gjorde ett toppenbra jobb. Tur med vädret underlättar också arbetet. Solen sken och humöret var på topp 😀. Projektet...

läs mer
Ny dag, nya möjligheter!

Ny dag, nya möjligheter!

Först ett stort tack till alla er som tittade in till oss på vår Digitala Inspirationsdag den 31 mars. Superkul! Vi blev själva så inspirerade att vi kommer att ge er ytterligare ett tillfälle att chatta med våra utbildningsledare/lärare som gärna svarar på alla era...

läs mer
Digital inspirationsdag

Digital inspirationsdag

Den 31 mars kl 16-18 finns vi på plats digitalt för att inspirera och informera samt svara på alla dina frågor ! Kika på filmer som presenterar våra utbildningar, hör vad våra studenter berättar och chatta via Zoom med utbildningsledare/lärare!...

läs mer
Vill du läsa engelska, matematik eller svenska?

Vill du läsa engelska, matematik eller svenska?

Se hit! Vill du läsa engelska, matematik eller svenska? Då är du välkommen att skriva in dig hos vår studie -och yrkesvägledare. Kursstarter under våren 2022 kommer att vara 21/3, 25/4 och 30/5. Välkommen!

läs mer
Kockutbildning i samarbete med Gram Group!

Kockutbildning i samarbete med Gram Group!

Vill du arbeta inom hotell- restaurangbranschen? I samarbete med Gram Group kommer vi att starta en kockutbildning som ger de bästa förutsättningarna för ett arbete i ett professionellt kök. Du kan också välja att arbeta inom t.ex. kommunala kök eller...

läs mer
Trädgårdsmästare –grundläggande trädgårdsutbildning

Trädgårdsmästare –grundläggande trädgårdsutbildning

Är du nyfiken på vår grundläggande trädgårdsmästarutbildning inom vuxenutbildningen? Den 29 november är du välkommen till vårt obligatoriska informationsmöte kl. 16 eller kl. 18.Anmäl ditt deltagande till Margareta von Rosen, margareta.von.rosen@akademi.bastad.se.Du...

läs mer
Milla Trädgårdsmästare

Milla Trädgårdsmästare

Vi tackar Camilla Karén Palm från Milla Trädgårdsmästare för en riktigt inspirerande lektion i trädgårdsdesign för vår trädgårdsmästarklass på yrkesvux, YTM21.

läs mer
Inspirerande studiebesök!

Inspirerande studiebesök!

Inspirerande besök på Sofiero med trädgårdsmästarklassen. Vår engagerade och kunniga guide Åsa Eklund har själv gått sin trädgårdsmästareutbildnig vid Akademi Båstad när utbildningen fanns på Norrvikens Trädgårdar.

läs mer
Utbilda dig till undersköterska!

Utbilda dig till undersköterska!

Nu går det bra att söka till vår undersköterskeutbildning. I arbetet som undersköterska gör du varje dag skillnad i människors liv. Du kan till exempel arbeta inom äldreomsorg, hemvård, vårdcentral eller på sjukhus. Du kan också arbeta som personlig assistent eller...

läs mer

REKTOR EWA NILSSON WINQVIST HAR ORDET

Jag är stolt över att vara rektor vid Akademi Båstads Vuxenutbildning. På vår skola har vi fantastiska lärare som undervisar och stöttar dig som studerande. Vi vill att du ska känna dig väl bemött och att du känner en lust att lära dig nya saker med ett varierat pedagogiskt arbetssätt. Vi har flexibla upplägg som gör att du som studerande har möjlighet att kombinera arbete och studier. Vi lägger stor vikt vid kvalitetsarbetet och arbetar ständigt med att förbättra oss.

Hos oss kan du läsa matte, svenska, samhällskunskap och engelska, på gymnasienivå och grundläggande nivå. Du kan också läsa SFI – svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna.

Vi har också yrkesutbildningar i samarbete med elva kommuner inom Skåne nordväst. Just nu pågår utbildning till trädgårdsmästare och undersköterska inom yrkesvux hos oss. På skanevux.se, kan du se vilka utbildningar som finns. Varje termin startar nya spännande yrkesutbildningar i nätverket.

Om du inte vet vad du vill studera kan du boka tid hos vår studie- och yrkesvägledare, där kan du som kommuninvånare kan få hjälp med dina yrkesval och studieval.

På vårt lärcenter träffar du kunnig och hjälpsam personal som stöttar vi dig med allt från pedagogiskt stöd till att skriva ut ett inlämningsarbete. Du kan också studera i lugn och ro vid våra datorer.

Välkommen till vår fantastiska vuxenutbildning i Båstad!

/Ewa Nilsson Winqvist, rektor