Ett nytt steg i livet!

maj 5, 2023

Patrik Haugen – en av nio studerande på vuxenutbildningen inom Restaurang på Akademi Båstad, har nu haft sin praktik under två månader på fantastiska restaurang Gardeners i Östra Karup. Patrik är tidigare utbildad inom ekonomi och har jobbat och bott i Stockholm, Malmö, London och Singapore. Men efter 22 år i ekonomibranschen var han sugen på något nytt och styrde in på en helt annan väg.
-”Matlagning har länge varit ett stort intresse och under mina månader här har jag lärt mig så otroligt mycket. När jag såg att denna utbildning fanns i Båstad där jag bor, så nappade jag”, berättar Patrik för Bjäre.nu.
Anna-Karin Smedlund Sandén som är utbildningsledare på restaurangutbildningen berättar att det det förutom teori kring branschkunskap, livsmedel- och näringskunskap ingår hela 70 % praktik i restaurangkök och meningen är att eleverna ska få jobb efteråt. Vilket de flesta får då restaurangbranschen verkligen är i stort behov av arbetskraft, inte bara under sommarperioden då trycket är som högst, speciellt i Båstad :-)!

Utbildningsansvarig Anna-Karin Smedlund.

Praktikant Patrik Abbey-Haugen, restaurangchef Martin Ohlsson och praktikant Nobar Kalif i köket på Gardeners.
Foto: Peter Jakobsson

Senaste nyheterna inom detta område

Alla nyheter

Rosuppropet!

Rosuppropet!

Sveriges rosor har kartlagts! Ett svenskt roskulturarv finns nu dokumenterat, från norr till söder...

läs mer
Naturkunskap

Naturkunskap

Från och med v. 47 kommer vi nu även kunna erbjuda kurs i Naturkunskap på plats alt. halvdistans....

läs mer