Ett nytt steg i livet!

maj 5, 2023

Patrik Haugen – en av nio studerande på vuxenutbildningen inom Restaurang på Akademi Båstad, har nu haft sin praktik under två månader på fantastiska restaurang Gardeners i Östra Karup. Patrik är tidigare utbildad inom ekonomi och har jobbat och bott i Stockholm, Malmö, London och Singapore. Men efter 22 år i ekonomibranschen var han sugen på något nytt och styrde in på en helt annan väg.
-”Matlagning har länge varit ett stort intresse och under mina månader här har jag lärt mig så otroligt mycket. När jag såg att denna utbildning fanns i Båstad där jag bor, så nappade jag”, berättar Patrik för Bjäre.nu.
Anna-Karin Smedlund Sandén som är utbildningsledare på restaurangutbildningen berättar att det det förutom teori kring branschkunskap, livsmedel- och näringskunskap ingår hela 70 % praktik i restaurangkök och meningen är att eleverna ska få jobb efteråt. Vilket de flesta får då restaurangbranschen verkligen är i stort behov av arbetskraft, inte bara under sommarperioden då trycket är som högst, speciellt i Båstad :-)!

Utbildningsansvarig Anna-Karin Smedlund.

Praktikant Patrik Abbey-Haugen, restaurangchef Martin Ohlsson och praktikant Nobar Kalif i köket på Gardeners.
Foto: Peter Jakobsson

Senaste nyheterna inom detta område

Naturkunskap

Från och med v. 47 kommer vi nu även kunna erbjuda kurs i Naturkunskap på plats alt. halvdistans....

läs mer

Alla nyheter

Naturkunskap

Naturkunskap

Från och med v. 47 kommer vi nu även kunna erbjuda kurs i Naturkunskap på plats alt. halvdistans....

läs mer