Patrik Haugen – en av nio studerande på vuxenutbildningen inom Restaurang på Akademi Båstad, har nu haft sin praktik under två månader på fantastiska restaurang Gardeners i Östra Karup. Patrik är tidigare utbildad inom ekonomi och har jobbat och bott i Stockholm, Malmö, London och Singapore. Men efter 22 år i ekonomibranschen var han sugen på något nytt och styrde in på en helt annan väg.
-”Matlagning har länge varit ett stort intresse och under mina månader här har jag lärt mig så otroligt mycket. När jag såg att denna utbildning fanns i Båstad där jag bor, så nappade jag”, berättar Patrik för Bjäre.nu.
Anna-Karin Smedlund Sandén som är utbildningsledare på restaurangutbildningen berättar att det det förutom teori kring branschkunskap, livsmedel- och näringskunskap ingår hela 70 % praktik i restaurangkök och meningen är att eleverna ska få jobb efteråt. Vilket de flesta får då restaurangbranschen verkligen är i stort behov av arbetskraft, inte bara under sommarperioden då trycket är som högst, speciellt i Båstad :-)!
![AK kossa](https://akademi.bastad.se/vuxenutbildning/files/2023/05/AK-kossa.jpg)
Utbildningsansvarig Anna-Karin Smedlund.
![Restutb vux - Patrik, Martin och Nobar i köket](https://akademi.bastad.se/vuxenutbildning/files/2023/05/Restutb-vux-Patrik-Martin-och-Nobar-i-köket.jpg)
Praktikant Patrik Abbey-Haugen, restaurangchef Martin Ohlsson och praktikant Nobar Kalif i köket på Gardeners.
Foto: Peter Jakobsson