Yrkesutbildning – Undersköterska, i kombination med språk

Preliminär start januari 2025, 81 veckor

Detta är en kombinationsutbildning. Med det menas att yrkesutbildningen till undersköterska kan kombineras med studier i svenska som andraspråk på grundläggande/gymnasial nivå. Kombinationsutbildningen vänder sig alltså till dig som vill utbilda dig till undersköterska samtidigt som du studerar svenska som andraspråk på grundläggande nivå. I arbetet som undersköterska gör du varje dag skillnad i människors liv. Du kan till exempel arbeta inom äldreomsorg, hemvård, vårdcentral eller på sjukhus. Du kan också arbeta som personlig assistent eller skötare för människor med psykisk och fysisk funktionsnedsättning. Faktablad.

Vill du veta mer? Kontakta vårdlärare
Fredrik Ullbing tel. 0431-776 49, fredrik.ullbing@akademi.bastad.se

Kursplan

Information om utbildningen

Behörighet

Du skall ha slutfört SFI-kurs D

CSN

Alla våra kurser och utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigade hos CSN. Du ansöker själv till CSN om du vill ta studielån eller bidrag.

Utbildningens upplägg

Yrkeskurserna läses på 75% och studierna i svenska på 25%. Studierna bedrivs på plats i Båstad, men även distansundervisning kommer att tillämpas och du behöver tillgång till dator (PC, Mac) med internetanslutning samt någon form av ordbehandlingsprogram t ex Word.

Start och längd

Preliminär start januari 2025, 81 veckor fördelat på fyra terminer.

Sista ansökningsdag

Mer info kommer senare. Ansökan görs via din studie- och yrkesvägledare.

Boka tid för ansökan/samtal

syvvux@bastad.se

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också nå oss på 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se

Nyheter

Kursstarter på Komvux

Kursstarter på Komvux

Varje år har vi på Komvux återkommande nya kursstarter under året. Introduktion sker torsdag kl. 17-18 veckan innan kursstart, med undantag för våren och höstens första kursstart på året som har annan dag. Vårens kursstarter - v. 2, v. 7, v. 12, v. 17 och v....

läs mer
Förskola och SFI i samverkan!

Förskola och SFI i samverkan!

Under höstterminen 2023 genomförde SFI och förskolan i Båstads kommun en orienteringskurs som vänder sig till anställda i förskolan. Syftet med kursen var att ge deltagarna ökad insikt gällande vad som ingår i deras uppdrag som vikarier samt en ökad språklig...

läs mer
Relationsvecka för ökad trivsel!

Relationsvecka för ökad trivsel!

Akademi Båstad Vuxenutbildning ska vara en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Under en vecka i mars anordnades därför en Relationsvecka vars syfte var att skapa ökad trivsel och att eleverna ska kunna göra sig förstådda genom att kunna uttrycka känslor,...

läs mer
Alla kan bli bättre på matte!

Alla kan bli bättre på matte!

Vill du förbättra ditt resultat på t ex högskoleprovet? Visste du att vi kan dig med det och att det dessutom är gratis?! Läs hela artikeln i BjäreNu som berättar mer om hur.

läs mer
Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad är en orienteringskurs? Hur gör jag om jag vill fräscha upp mina mattekunskaper inför t ex Högskoleprovet? I filmen berättar vi om vilka möjligheter som finns och vad vi kan hjälpa dig med.

läs mer
Rosuppropet!

Rosuppropet!

Sveriges rosor har kartlagts! Ett svenskt roskulturarv finns nu dokumenterat, från norr till söder har äldre kulturrosor kartlagts och det handlar om alltifrån DNA till rosornas kulturhistoria.Programmet för odlad mångfald, Pom, har genom Rosuppropet och engagerade...

läs mer