TRÄDGÅRDSARBETARE, 1000 poäng

Start 29 januari 2024, sista ansökan 15 december 2023

Har du planer på arbete i trädgårdsbranschen? Vi erbjuder en grundläggande trädgårdsutbildning som skapar de bästa förutsättningarna och ger de rätta kunskaperna för arbete inom trädgård.
Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om utbildningen. Söker gör du via din lokala studie- och yrkesvägledare.

Hämta faktablad här:

Vill du veta mer? Kontakta:
Trädgårdslärare Martina Lundh Telefon: 0431-777 45
E-mail: martina.lundh1@akademi.bastad.se

Utbildningens inriktning

Utbildningens huvudinnehåll är skötsel av utemiljöer, trädgårdsanläggning och trädgårdsodling.
Växtkunskap är en självklar del av utbildningen. Du kommer att få kunskap och förståelse för växters olika användningsområden. Kurserna Marken och växternas biologi och Trädgårdsodling ger dig de grundläggande kunskaper som krävs i flera av utbildningens senare delar. Kursen Skötsel av utemiljöer innebär fokus på gröna utemiljöer som tillsammans med Beskärning och trädvård ger spetskompetens. Du får dessutom viktiga kunskaper i Trädgårdsanläggning, både praktiska moment utomhus, teori men även trädgårdsdesign, något som är värdefullt  inför framtida arbete i branschen.

Kompetenshöjning för framtidens behov

Slutförd utbildning med godkända resultat ger dig även behörighet att söka våra utbildningar inom yrkeshögskolan så som  Kvalificerad trädgårdsmästare –hållbar utemiljöförvaltning eller Kvalificerad trädgårdsanläggare. Betyg C i behörighetsgivande kurser, tillsammans med praktiskt arbete enligt TCYK , kan användas för att ansöka om yrkesbevis.

Kursplan

Kurser Poäng
KGY0R11CTG Introduktion branschkännedom 100
BIGMAN0Marken och växternas biologi100
TRRTRA0Trädgårdsodling100
FOHFOR0Fordon och redskap 100
TRSTRG0Trädgårdsmaskiner100
VÄXVÄX01Växtkunskap 1100
VÄXVÄX02Växtkunskap 2100
SKÖSKÖ0Skötsel av utemiljöer100
SKÖBEK0Beskärning och trädvård100
TRDTRÄ01Trädgårdsanläggning 1100

Information om utbildningen

Start och längd

Start 29 januari 2024, heltid: 46 veckor

Sista ansökningsdag

15 december. Ansökan görs hos din lokala studie- och yrkesvägledare. Ta med betyg från genomgångna utbildningar samt personbevis.

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska motsvarande grundskolekunskaper.

CSN

Alla våra kurser och utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigade hos CSN. Du ansöker själv till CSN om du vill ta studielån eller bidrag.

Ansökan

I mån av ledig plats tas ansökningar emot även efter ansökningstidens utgång. Utbildningen är kostnadsfri. Litteratur inom yrkesvux bekostas av dig som elev.

Utbildningsort

Båstad. Studiebesök på annan ort förekommer. Du förväntas kunna ta dig till studiebesöken på egen hand. Ingen körersättning utgår.

Arbetsplatsförlagd tid

Teori och praktik varvas löpande under utbildningen.

Kursinfo

Kursinfo Utbildningen är på heltid och du kan ha rätt till studiestöd från CSN. Utbildningen är kostnadsfri, men du ansvarar själv för resor till och från praktikplats och skola. Du behöver tillgång till dator (PC, Mac) med internetanslutning samt någon form av ordbehandlingsprogram t ex Word.

Vägledningssamtal

Boka hos din lokala studie- och yrkesvägledare. I Båstad kontaktas: syvvux@akademi.bastad.se

 

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också nå oss på 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se

Nyheter

Rosuppropet!

Rosuppropet!

Sveriges rosor har kartlagts! Ett svenskt roskulturarv finns nu dokumenterat, från norr till söder har äldre kulturrosor kartlagts och det handlar om alltifrån DNA till rosornas kulturhistoria.Programmet för odlad mångfald, Pom, har genom Rosuppropet och engagerade...

läs mer
Ett nytt steg i livet!

Ett nytt steg i livet!

Patrik Haugen - en av nio studerande på vuxenutbildningen inom Restaurang på Akademi Båstad, har nu haft sin praktik under två månader på fantastiska restaurang Gardeners i Östra Karup. Patrik är tidigare utbildad inom ekonomi och har jobbat och bott i Stockholm,...

läs mer
Naturkunskap

Naturkunskap

Från och med v. 47 kommer vi nu även kunna erbjuda kurs i Naturkunskap på plats alt. halvdistans. Om du är intresserad – Kontakta SYV syvvux@akademi.bastad.se för mer information och/eller anmälan. Varmt välkommen.

läs mer
Länge sedan du studerade?

Länge sedan du studerade?

Kanske var det var länge sedan du studerade och behöver hjälp med att komma igång när det gäller studieteknik, struktur eller t ex IT? Vi har lösningen. På torsdagar kl. 9-11 och kl. 17-19 kommer det att finnas en orienteringskurs som hjälper dig med detta. Kontakta...

läs mer
Humöret på topp i skogsträdgården!

Humöret på topp i skogsträdgården!

Våra trädgårdsmästarstuderande har i veckan planterat växter i Skogsträdgården i Sinarpsdalen. Marken är stenig och svår att gräva i men alla gjorde ett toppenbra jobb. Tur med vädret underlättar också arbetet. Solen sken och humöret var på topp 😀. Projektet...

läs mer