TRÄDGÅRDSARBETARE, 1000 poäng

Preliminär start januari 2025

Har du planer på arbete i trädgårdsbranschen? Vi erbjuder en grundläggande trädgårdsutbildning som skapar de bästa förutsättningarna och ger de rätta kunskaperna för arbete inom trädgård.
Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om utbildningen. Söker gör du via din lokala studie- och yrkesvägledare.

Hämta faktablad här:

Vill du veta mer? Kontakta:
Trädgårdslärare Martina Lundh Telefon: 0431-777 45
E-mail: martina.lundh1@akademi.bastad.se

Utbildningens inriktning

Utbildningens huvudinnehåll är skötsel av utemiljöer, trädgårdsanläggning och trädgårdsodling.
Växtkunskap är en självklar del av utbildningen. Du kommer att få kunskap och förståelse för växters olika användningsområden. Kurserna Marken och växternas biologi och Trädgårdsodling ger dig de grundläggande kunskaper som krävs i flera av utbildningens senare delar. Kursen Skötsel av utemiljöer innebär fokus på gröna utemiljöer som tillsammans med Beskärning och trädvård ger spetskompetens. Du får dessutom viktiga kunskaper i Trädgårdsanläggning, både praktiska moment utomhus, teori men även trädgårdsdesign, något som är värdefullt  inför framtida arbete i branschen.

Kompetenshöjning för framtidens behov

Slutförd utbildning med godkända resultat ger dig även behörighet att söka våra utbildningar inom yrkeshögskolan så som  Kvalificerad trädgårdsmästare –hållbar utemiljöförvaltning eller Kvalificerad trädgårdsanläggare. Betyg C i behörighetsgivande kurser, tillsammans med praktiskt arbete enligt TCYK , kan användas för att ansöka om yrkesbevis.

Kursplan

Kurser Poäng
KGY0R11CTG Introduktion branschkännedom 100
BIGMAN0Marken och växternas biologi100
TRRTRA0Trädgårdsodling100
FOHFOR0Fordon och redskap 100
TRSTRG0Trädgårdsmaskiner100
VÄXVÄX01Växtkunskap 1100
VÄXVÄX02Växtkunskap 2100
SKÖSKÖ0Skötsel av utemiljöer100
SKÖBEK0Beskärning och trädvård100
TRDTRÄ01Trädgårdsanläggning 1100

Information om utbildningen

Start och längd

Preliminär start januari 2025, heltid: 46 veckor

Sista ansökningsdag

Ansökan görs hos din lokala studie- och yrkesvägledare. Ta med betyg från genomgångna utbildningar samt personbevis.

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska motsvarande grundskolekunskaper.

CSN

Alla våra kurser och utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigade hos CSN. Du ansöker själv till CSN om du vill ta studielån eller bidrag.

Ansökan

I mån av ledig plats tas ansökningar emot även efter ansökningstidens utgång. Utbildningen är kostnadsfri. Litteratur inom yrkesvux bekostas av dig som elev.

Utbildningsort

Båstad. Studiebesök på annan ort förekommer. Du förväntas kunna ta dig till studiebesöken på egen hand. Ingen körersättning utgår.

Arbetsplatsförlagd tid

Teori och praktik varvas löpande under utbildningen.

Kursinfo

Kursinfo Utbildningen är på heltid och du kan ha rätt till studiestöd från CSN. Utbildningen är kostnadsfri, men du ansvarar själv för resor till och från praktikplats och skola. Du behöver tillgång till dator (PC, Mac) med internetanslutning samt någon form av ordbehandlingsprogram t ex Word.

Vägledningssamtal

Boka hos din lokala studie- och yrkesvägledare. I Båstad kontaktas: syvvux@bastad.se

 

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också nå oss på 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se

Nyheter

Kursstarter på Komvux

Kursstarter på Komvux

Varje år har vi på Komvux återkommande nya kursstarter under året. Introduktion sker torsdag kl. 17-18 veckan innan kursstart, med undantag för våren och höstens första kursstart på året som har annan dag. Vårens kursstarter - v. 2, v. 7, v. 12, v. 17 och v....

läs mer
Förskola och SFI i samverkan!

Förskola och SFI i samverkan!

Under höstterminen 2023 genomförde SFI och förskolan i Båstads kommun en orienteringskurs som vänder sig till anställda i förskolan. Syftet med kursen var att ge deltagarna ökad insikt gällande vad som ingår i deras uppdrag som vikarier samt en ökad språklig...

läs mer
Relationsvecka för ökad trivsel!

Relationsvecka för ökad trivsel!

Akademi Båstad Vuxenutbildning ska vara en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Under en vecka i mars anordnades därför en Relationsvecka vars syfte var att skapa ökad trivsel och att eleverna ska kunna göra sig förstådda genom att kunna uttrycka känslor,...

läs mer
Alla kan bli bättre på matte!

Alla kan bli bättre på matte!

Vill du förbättra ditt resultat på t ex högskoleprovet? Visste du att vi kan dig med det och att det dessutom är gratis?! Läs hela artikeln i BjäreNu som berättar mer om hur.

läs mer
Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad är en orienteringskurs? Hur gör jag om jag vill fräscha upp mina mattekunskaper inför t ex Högskoleprovet? I filmen berättar vi om vilka möjligheter som finns och vad vi kan hjälpa dig med.

läs mer
Rosuppropet!

Rosuppropet!

Sveriges rosor har kartlagts! Ett svenskt roskulturarv finns nu dokumenterat, från norr till söder har äldre kulturrosor kartlagts och det handlar om alltifrån DNA till rosornas kulturhistoria.Programmet för odlad mångfald, Pom, har genom Rosuppropet och engagerade...

läs mer