Yrkesutbildning – Undersköterska

Start 15 januari 2024, sista ansökan 8 december 2023, 61 veckor, 1500 poäng
Fåtal platser kvar, vi tar fortfarande emot ansökningar!

Utbildningen undersköterska vänder sig till dig som vill arbeta inom vård och omsorg. I arbetet som undersköterska gör du varje dag skillnad i människors liv. Du kan till exempel arbeta inom äldreomsorg, hemvård, vårdcentral eller på sjukhus. Du kan också arbeta som personlig assistent eller skötare för människor med psykisk och fysisk funktionsnedsättning.

Utbildningen innehåller fördjupade kunskaper om människokroppen, sjukdomar, läkemedel, medicinsk terminologi, psykologi och psykiatri samt vårdåtgärder i livets slutskede och etiska frågeställningar. I utbildningen ingår praktik. Faktablad.

Vill du veta mer? Kontakta vårdlärare
Roger Kvarnhammar tel. 0431-777 61, roger.kvarnhammar@akademi.bastad.se
Fredrik Ullbing tel. 0431-776 49, fredrik.ullbing@akademi.bastad.se

Kursplan

Information om utbildningen

Behörighet

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå ska du ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Yrkesutbildningar på gymnasial nivå kräver betyg från grundskola eller motsvarande samt grundläggande svenska/svenska som andraspråk.

CSN

Alla våra kurser och utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigade hos CSN. Du ansöker själv till CSN om du vill ta studielån eller bidrag.

Utbildningens upplägg

Utbildningen ges på heltid både digitalt och på plats i Båstad. Då delar av utbildningen sker på distans behöver du tillgång till dator (PC, Mac) med internetanslutning samt någon form av ordbehandlingsprogram t ex Word.

Start och längd

Start 15 januari 2024, 61 veckor fördelat på tre terminer.

Sista ansökningsdag

Sista ansökan 8 december 2023, Ansökan görs via din studie- och yrkesvägledare.

Boka tid för ansökan/samtal

syvvux@akademi.bastad.se

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också nå oss på 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se

Nyheter

Rosuppropet!

Rosuppropet!

Sveriges rosor har kartlagts! Ett svenskt roskulturarv finns nu dokumenterat, från norr till söder har äldre kulturrosor kartlagts och det handlar om alltifrån DNA till rosornas kulturhistoria.Programmet för odlad mångfald, Pom, har genom Rosuppropet och engagerade...

läs mer
Ett nytt steg i livet!

Ett nytt steg i livet!

Patrik Haugen - en av nio studerande på vuxenutbildningen inom Restaurang på Akademi Båstad, har nu haft sin praktik under två månader på fantastiska restaurang Gardeners i Östra Karup. Patrik är tidigare utbildad inom ekonomi och har jobbat och bott i Stockholm,...

läs mer
Naturkunskap

Naturkunskap

Från och med v. 47 kommer vi nu även kunna erbjuda kurs i Naturkunskap på plats alt. halvdistans. Om du är intresserad – Kontakta SYV syvvux@akademi.bastad.se för mer information och/eller anmälan. Varmt välkommen.

läs mer
Länge sedan du studerade?

Länge sedan du studerade?

Kanske var det var länge sedan du studerade och behöver hjälp med att komma igång när det gäller studieteknik, struktur eller t ex IT? Vi har lösningen. På torsdagar kl. 9-11 och kl. 17-19 kommer det att finnas en orienteringskurs som hjälper dig med detta. Kontakta...

läs mer
Humöret på topp i skogsträdgården!

Humöret på topp i skogsträdgården!

Våra trädgårdsmästarstuderande har i veckan planterat växter i Skogsträdgården i Sinarpsdalen. Marken är stenig och svår att gräva i men alla gjorde ett toppenbra jobb. Tur med vädret underlättar också arbetet. Solen sken och humöret var på topp 😀. Projektet...

läs mer