Kockutbildning, grund 1000 p
Start februari 2024

Vill du arbeta inom restaurangbranschen? Vi erbjuder en grundläggande kockutbildning som ger de bästa förutsättningarna för att arbeta i ett professionellt kök eller matsal. Praktiken utgör 65% av utbildningstiden och den gör du på restaurang eller annan verksamhet som serverar mat.

För att du ska trivas i denna bransch och bli kunnig inom kök och matsal behöver du vara bra på att samarbeta, trivas med ett högt tempo, vara kreativ och gilla att ge god service för att få nöjda gäster.
Som utbildad kock är du extremt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Faktablad

Vill du veta mer? Kontakta utbildningsledare
Anna-Karin Smedlund tel. 0431-772 04, anna-karin.smedlund@akademi.bastad.se

Kursplan

Kurser  Poäng
HYGHYG0Hygien100
MÅTBRC0Måltid och branschkunskap100
LIVLIV01Livsmedels- och näringskunskap100
MALMAL01Matlagning 1100
MALMAL02Matlagning 2200
MALMAL03Matlagning 3200
MALMAL04Matlagning 4200

Information om utbildningen

Behörighet

Avslutat kurs i SFI D. Med lägst betyg godkänt.

CSN

Alla våra kurser och utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigade hos CSN. Du ansöker själv till CSN om du vill ta studielån eller bidrag. Du ansvarar själv för resor till och från praktikplats och skola.

Utbildningens upplägg

Vi börjar med två veckors introduktion där du får kunskap som du behöver inför din praktik. Vi gör också studiebesök och lär känna några av de restauranger där du kan få göra din praktik på och som vi har ett samarbete med.  Du kommer också att få lära dig studieteknik, datakunskap och bli insatt i vår lärplattform. 25% av utbildningen är teoretisk och resterande 75% är förlagd på praktikplats. Varje elev matchas till en arbetsplats och en handledare. Du har i slutet av utbildningen möjlighet att välja att fördjupa dina kunskaper inom kök eller servering. Efter godkänd utbildning finns mycket goda möjligheter till en anställning på din praktikplats eller inom branschen i övrigt.

Start och längd

Preliminär start 5 februari 2024, 40 veckor.

Sista ansökningsdag

16 januari 2024
Ansökan görs via din studie- och yrkesvägledare.

Boka tid för ansökan/samtal

syvvux@akademi.bastad.se

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också nå oss på 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se

Nyheter

Rosuppropet!

Rosuppropet!

Sveriges rosor har kartlagts! Ett svenskt roskulturarv finns nu dokumenterat, från norr till söder har äldre kulturrosor kartlagts och det handlar om alltifrån DNA till rosornas kulturhistoria.Programmet för odlad mångfald, Pom, har genom Rosuppropet och engagerade...

läs mer
Ett nytt steg i livet!

Ett nytt steg i livet!

Patrik Haugen - en av nio studerande på vuxenutbildningen inom Restaurang på Akademi Båstad, har nu haft sin praktik under två månader på fantastiska restaurang Gardeners i Östra Karup. Patrik är tidigare utbildad inom ekonomi och har jobbat och bott i Stockholm,...

läs mer
Naturkunskap

Naturkunskap

Från och med v. 47 kommer vi nu även kunna erbjuda kurs i Naturkunskap på plats alt. halvdistans. Om du är intresserad – Kontakta SYV syvvux@akademi.bastad.se för mer information och/eller anmälan. Varmt välkommen.

läs mer
Länge sedan du studerade?

Länge sedan du studerade?

Kanske var det var länge sedan du studerade och behöver hjälp med att komma igång när det gäller studieteknik, struktur eller t ex IT? Vi har lösningen. På torsdagar kl. 9-11 och kl. 17-19 kommer det att finnas en orienteringskurs som hjälper dig med detta. Kontakta...

läs mer
Humöret på topp i skogsträdgården!

Humöret på topp i skogsträdgården!

Våra trädgårdsmästarstuderande har i veckan planterat växter i Skogsträdgården i Sinarpsdalen. Marken är stenig och svår att gräva i men alla gjorde ett toppenbra jobb. Tur med vädret underlättar också arbetet. Solen sken och humöret var på topp 😀. Projektet...

läs mer