Det finns många bra saker med vår skola. En av fördelarna med Akademi Båstad gymnasium är närheten, både till skolan men också närheten mellan lärare och elever. Skolan som ligger i centrala Båstad gör det enkelt att ta sig hit både för elever som bor i Båstad men även för de som pendlar, då busshållplatsen ligger precis vid skolan. Ytterligare en fördel med skolan som våra elever brukar nämna är att det är en skola för alla, den är liten och alla känner varandra. Detta skapar en trygg och lugn miljö som leder till en god stämning och härlig atmosfär. Det finns flera platser där man kan sätta sig om man vill ha det lite lugnt men även platser där man kan vara med sina vänner och ha roligt.


 

Läs mer om våra program

EKONOMIPROGRAMMET

För dig som är ambitiös och målinriktad med målsättning att arbeta med ekonomi och/eller juridik!

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

Det naturvetenskapliga programmet ger dig bred behörighet till att söka in på olika högskoleutbildningar. Du får kunskaper för vidare studier inom främst naturvetenskap, matematik och teknik, men även inom andra områden

SAMHÄLLSPROGRAMMET

Sätter människan i centrum genom att du studerar samhällsfrågor i Sverige och omvärlden.

INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

Dela din studietid mellan att gå i skolan och att vara anställd i en verksamhet där du lär dig ett yrke.

VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET

 SOS räddningsmedicin

För dig som är intresserad av människor och att hjälpa människor vid akuta situationer kan den här utbildningen leda vidare till drömjobbet.

Vill du ha hjälp?

Har du svårt att bestämma dig? Boka en tid med våra SYV:are så kan dom guida dig fram till rätt beslut!

INTRODUKTIONSPROGRAMMET

Med ett syfte att ge ungdomar som nyligen anlänt till Sverige behörighet att söka ett nationellt program.

RIKSIDROTTSGYMNASIUM, TENNIS

Hos oss kan du kombinera skola och tennisträning – Vi är Sveriges populäraste tennisgymnasium

IMY-VO

Målet med utbildningen kan antingen vara att bli behörig till ett nationellt yrkesprogram eller att du som elev ska få livs- och yrkeskunskaper för att bli anställningsbar efter genomförd utbildning.

Skugga en elev

Skugga en elev och lär känna vår skola!
Du kan också skugga vår fotbollsprofil.

SKUGGA ETT PROGRAM

Om du är nyfiken på hur en skoldag ser ut här på Akademi Båstads Gymnasium så kan du komma och vara med på ett valfritt program under en dag.

Klicka för att anmäla ditt intresse

FOTBOLL PÅ SCHEMAT

Visste du att du kan spela fotboll på skoltid på Akademi Båstad Gymnasium? Det enda som krävs är att du är aktiv i en fotbollsförening och i ett lag samt att du är seriös med din idrott.

Klicka för att få veta mer

Nyheter

Ny kapten!

Ny kapten!

Vår tränare på Elittennisprogrammet (RIG) Johanna Larsson kommer nu också att bli kapten för damlandslaget. Hör henne berätta mer om det nya uppdraget här:

läs mer
Nobelvecka på ABG

Nobelvecka på ABG

Eleverna har under en hel vecka arbetat i Nobels anda "till mänsklighetens största nytta" och uppmärksammat årets Nobelpristagare och deras upptäckter. Och självklart...

läs mer