Odlingsarbetare lärling

800 poäng, 40 veckor, start 31 januari 2022

ODLINGSARBETARE, LÄRLING

Utbildningen ger dig kunskap och praktiska färdigheter i att odla. Efter utbildningen är du förberedd för arbeten inom antingen växthusodling, odling av plantskoleväxter eller frilandsodling av grönsaker, frukt och bär. Du får bland annat lära dig om växternas anatomi och fysiologi, växtodlingens grunder, växtförökning, jord, plantering, bevattning, gödsling, växtskydd och redskap/maskiner.
Första delen av utbildningen är gemensam därefter väljer du mellan inriktningarna: Växthus, plantskola eller friland.

Du som väljer att läsa utbildningen bör ha ett stort intresse och engagemang för växter och odling. De teoretiska studierna är förlagda till Akademi Båstad, och de praktiska färdigheterna får du parallellt på ett odlingsföretag. Här får du möjlighet att prova på yrket och knyta kontakter med arbetsgivare, och din handledare kommer att ge dig de yrkesmässiga färdigheter som branschen efterfrågar. Du kommer att bli väl rustad för att sedan kunna arbeta praktiskt med yrkesmässig odling! Faktablad.

Vill du veta mer? Kontakta lärare
Angelika Högwall tel. 0431-773 79, angelika.hogwall@akademi.bastad.se

Kursplan

KurserGemensammaPoäng
BIGMAN0Marken och växternas biologi100
FOHFOR0Fordon och redskap100
TRRTRA0Trädgårdsodling100
VÄXVÄX01Växtkunskap 1100
VÄXTHUS (valbar)
ODIODL01Odling i växthus 1100
ODIODL02Odling i växthus 2100
ODIODI00SOdling i växthus – specialisering100
ODIODI00S2Odling i växthus – specialisering100
PLANTSKOLA (valbar)
TRRTRG0Trädgårdsodling – plantskoleväxter100
TRRTRA00STrädgårdsodling – specialisering100
TRRTRA00S2Trädgårdsodling – specialisering100
TRRTRA00S3Trädgårdsodling – specialisering100
FRILAND (valbar)
TRRTRD0Trädgårdsodling – grönsaker, frukt och bär100
TRRTRA00STrädgårdsodling – specialisering100
TRRTRA00S2Trädgårdsodling – specialisering100
TRRTRA00S3Trädgårdsodling – specialisering100

Information om utbildningen

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska motsvarande grundskolekunskaper.

CSN

Alla våra kurser och utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigande hos CSN. Du ansöker själv till CSN om du vill ta studielån eller bidrag.

Ansökan

I mån av ledig plats tas ansökningar emot även efter ansökningstidens utgång. Utbildningen är kostnadsfri. Litteratur inom yrkesvux bekostas av dig som elev.

Informationsmöte

Vill du få mer fakta om utbildningen är du hjärtligt välkommen till vårt informationsmöte den 9:e november kl 15. Anmäl ditt deltagande till Angelika Höqwall.  angelika.hogwall@akademi.bastad.se.

Start och längd

31 januari 2022, heltid 40 veckor

Sista ansökningsdag

10 december 2021. Ansökan till utbildningar inom yrkesvux görs tillsammans med studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun.

Utbildningsort

Båstad med distansinslag

Boka tid för ansökan/samtal

syvvux@akademi.bastad.se

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också nå oss på 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se

Nyheter

Trädgårdsmästare –grundläggande trädgårdsutbildning

Trädgårdsmästare –grundläggande trädgårdsutbildning

Är du nyfiken på vår grundläggande trädgårdsmästarutbildning inom vuxenutbildningen? Den 29 november är du välkommen till vårt obligatoriska informationsmöte kl. 16 eller kl. 18.Anmäl ditt deltagande till Margareta von Rosen, margareta.von.rosen@akademi.bastad.se.Du...

läs mer
Milla Trädgårdsmästare

Milla Trädgårdsmästare

Vi tackar Camilla Karén Palm från Milla Trädgårdsmästare för en riktigt inspirerande lektion i trädgårdsdesign för vår trädgårdsmästarklass på yrkesvux, YTM21.

läs mer
Inspirerande studiebesök!

Inspirerande studiebesök!

Inspirerande besök på Sofiero med trädgårdsmästarklassen. Vår engagerade och kunniga guide Åsa Eklund har själv gått sin trädgårdsmästareutbildnig vid Akademi Båstad när utbildningen fanns på Norrvikens Trädgårdar.

läs mer
Utbilda dig till undersköterska!

Utbilda dig till undersköterska!

Nu går det bra att söka till vår undersköterskeutbildning. I arbetet som undersköterska gör du varje dag skillnad i människors liv. Du kan till exempel arbeta inom äldreomsorg, hemvård, vårdcentral eller på sjukhus. Du kan också arbeta som personlig assistent eller...

läs mer
Examen för våra Undersköterskor!

Examen för våra Undersköterskor!

Efter lite mer än ett års studier var det så äntligen dags för våra undersköterskor att ta sin efterlängtade examen. Eftersom mycket av undervisningen i rådande pandemitider skett på distans tycker vi att det var extra trevligt att vi ändå kunde ses och fira...

läs mer