Odlingsarbetare lärling

800 poäng, 40 veckor, start 31 januari 2022

ODLINGSARBETARE, LÄRLING

Utbildningen ger dig kunskap och praktiska färdigheter i att odla. Efter utbildningen är du förberedd för arbeten inom antingen växthusodling, odling av plantskoleväxter eller frilandsodling av grönsaker, frukt och bär. Du får bland annat lära dig om växternas anatomi och fysiologi, växtodlingens grunder, växtförökning, jord, plantering, bevattning, gödsling, växtskydd och redskap/maskiner.
Första delen av utbildningen är gemensam därefter väljer du mellan inriktningarna: Växthus, plantskola eller friland.

Du som väljer att läsa utbildningen bör ha ett stort intresse och engagemang för växter och odling. De teoretiska studierna är förlagda till Akademi Båstad, och de praktiska färdigheterna får du parallellt på ett odlingsföretag. Här får du möjlighet att prova på yrket och knyta kontakter med arbetsgivare, och din handledare kommer att ge dig de yrkesmässiga färdigheter som branschen efterfrågar. Du kommer att bli väl rustad för att sedan kunna arbeta praktiskt med yrkesmässig odling! Faktablad.

Vill du veta mer? Kontakta lärare
Angelika Högwall tel. 0431-773 79, angelika.hogwall@akademi.bastad.se

Kursplan

KurserGemensammaPoäng
BIGMAN0Marken och växternas biologi100
FOHFOR0Fordon och redskap100
TRRTRA0Trädgårdsodling100
VÄXVÄX01Växtkunskap 1100
VÄXTHUS (valbar)
ODIODL01Odling i växthus 1100
ODIODL02Odling i växthus 2100
ODIODI00SOdling i växthus – specialisering100
ODIODI00S2Odling i växthus – specialisering100
PLANTSKOLA (valbar)
TRRTRG0Trädgårdsodling – plantskoleväxter100
TRRTRA00STrädgårdsodling – specialisering100
TRRTRA00S2Trädgårdsodling – specialisering100
TRRTRA00S3Trädgårdsodling – specialisering100
FRILAND (valbar)
TRRTRD0Trädgårdsodling – grönsaker, frukt och bär100
TRRTRA00STrädgårdsodling – specialisering100
TRRTRA00S2Trädgårdsodling – specialisering100
TRRTRA00S3Trädgårdsodling – specialisering100

Information om utbildningen

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska motsvarande grundskolekunskaper.

CSN

Alla våra kurser och utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigande hos CSN. Du ansöker själv till CSN om du vill ta studielån eller bidrag.

Ansökan

I mån av ledig plats tas ansökningar emot även efter ansökningstidens utgång. Utbildningen är kostnadsfri. Litteratur inom yrkesvux bekostas av dig som elev.

Informationsmöte

Vill du få mer fakta om utbildningen är du hjärtligt välkommen till vårt informationsmöte den 9:e november kl 15. Anmäl ditt deltagande till Angelika Höqwall.  angelika.hogwall@akademi.bastad.se.

Start och längd

31 januari 2022, heltid 40 veckor

Sista ansökningsdag

10 december 2021. Ansökan till utbildningar inom yrkesvux görs tillsammans med studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun.

Utbildningsort

Båstad med distansinslag

Boka tid för ansökan/samtal

syvvux@akademi.bastad.se

Har du frågor om våra utbildningar?

Behöver du vägledning inför ditt yrkesval, få mer information om utbildningarna eller vill du helt enkelt veta mer om oss, fyll i formuläret här intill.

Du kan också nå oss på 0431-777 49 eller maila direkt till syvvux@akademi.bastad.se

Nyheter

Kursstarter på Komvux

Kursstarter på Komvux

Varje år har vi på Komvux återkommande nya kursstarter under året. Introduktion sker torsdag kl. 17-18 veckan innan kursstart, med undantag för våren och höstens första kursstart på året som har annan dag. Vårens kursstarter - v. 2, v. 7, v. 12, v. 17 och v....

läs mer
Förskola och SFI i samverkan!

Förskola och SFI i samverkan!

Under höstterminen 2023 genomförde SFI och förskolan i Båstads kommun en orienteringskurs som vänder sig till anställda i förskolan. Syftet med kursen var att ge deltagarna ökad insikt gällande vad som ingår i deras uppdrag som vikarier samt en ökad språklig...

läs mer
Relationsvecka för ökad trivsel!

Relationsvecka för ökad trivsel!

Akademi Båstad Vuxenutbildning ska vara en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Under en vecka i mars anordnades därför en Relationsvecka vars syfte var att skapa ökad trivsel och att eleverna ska kunna göra sig förstådda genom att kunna uttrycka känslor,...

läs mer
Alla kan bli bättre på matte!

Alla kan bli bättre på matte!

Vill du förbättra ditt resultat på t ex högskoleprovet? Visste du att vi kan dig med det och att det dessutom är gratis?! Läs hela artikeln i BjäreNu som berättar mer om hur.

läs mer
Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vad är en orienteringskurs? Hur gör jag om jag vill fräscha upp mina mattekunskaper inför t ex Högskoleprovet? I filmen berättar vi om vilka möjligheter som finns och vad vi kan hjälpa dig med.

läs mer
Rosuppropet!

Rosuppropet!

Sveriges rosor har kartlagts! Ett svenskt roskulturarv finns nu dokumenterat, från norr till söder har äldre kulturrosor kartlagts och det handlar om alltifrån DNA till rosornas kulturhistoria.Programmet för odlad mångfald, Pom, har genom Rosuppropet och engagerade...

läs mer