Ansök till våra utbildningar
UTBILDNINGAR DU KAN SÖKA JUST NU
Sök våra utbildningar inom Akademi Båstad Yrkeshögskola redan idag och säkra din framtid. Vi tar dig in i branschen.
Har du frågor så hör av dig på 0431-772 18.
Varmt välkommen med din ansökan!

Systematiskt hållbarhetsarbete för destinationer
Kursen riktar sig till den som är yrkesverksam inom kommun, region eller annan verksamhet som har ett destinationsuppdrag eller jobbar med destinationsutveckling och som vill ha spetskompetens i hur man skapar samsyn och driver hållbarhetsfrågor inom besöksnäringen.

Digital omställning mot Agenda 2030
Digitalisering är en relevant och viktig punkt som ligger högt upp i verksamheters agendor att jobba med men vet inte alltid hur och vilket sätt det kan eller bör ske. I denna utbildning får du verktyg hur du leder och driver omställningen.

KOORDINATOR INOM BESÖKSNÄRINGEN – DITT NÄSTA STEG IN I FRAMTIDEN?
Med en kvalificerad yrkeshögskoleexamen från Akademi Båstad inom besöksnäringen blir du eftertraktad på arbetsmarknaden och redo att ge dig ut i arbetslivet med en gång!
Ansökan för kurstart höst 2024 öppnar i dec 2023.

Operativ ledare inriktning Revenue Management
Vill du utvecklas som ledare, växa i din yrkesroll och få en helhetsbild av hur långsiktig lönsamhet skapas? Denna utbildning innehåller de komponenter du behöver för att utvecklas till framtidens ledare!

Specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård
Som undersköterska med fördjupade kunskaper och färdigheter kan du bidra till bättre kvalitet i sjukvården och bli en viktig länk mellan undersköterska och sjuksköterska.

Kvalificerad trädgårdsanläggare – EN EFTERFRÅGAD KOMPETENS
Vill du bli en skicklig trädgårdsanläggare med kompetens att anlägga såväl komplicerade som funktionella utemiljöer? Då är det här utbildningen för dig – en utbildning där hantverkskunnandet är i fokus.

Kvalificerad trädgårdsmästare –hållbar utemiljöförvaltning
Utbildningen Kvalificerad trädgårdsmästare – hållbar utemiljöförvaltning är en helt ny spetsutbildning hos oss som vänder sig till dig som vill förvalta våra utemiljöer, särskilt de gröna, på ett framtida, hållbart sätt.

Ekosystemtjänster i praktiken –inom skötsel och anläggning
Utbildningen Ekosystemtjänster i praktiken riktar sig till dig som är yrkesverksam inom skötsel eller anläggning av utemiljö och vill kompetensutvecklas inom ekosystemtjänster och lära dig mer om hur dessa kan implementeras.

Dagvattenhantering i utemiljö
Kursen riktar sig till yrkesverksamma, ex. arbetsledare och personal inom anläggning, skötsel och utemiljödesign inom offentlig och privat sektor som vill kompetensutvecklas inom dagvattenhantering i den mindre skalan.

Invasiva växter i utemiljöer
Kursen riktar sig till yrkesverksamma, t. ex. arbetsledare och personal inom skötsel och anläggning inom offentlig och privat sektor som vill kompetensutvecklas inom ämnet Invasiva växter. Kursen ger fördjupad kunskap olika hållbara metoder för att begränsa Invasiva växter i våra utemiljöer.
Så här sker antagningen
Ansökan sker via yh-antagning.se
Sista ansökningsdag
Efter sista ansökningsdag behandlas sent inkomna ansökningar i mån av plats. Det är endast om det finns färre behöriga sökande än antal platser på utbildningen som sent inkomna ansökningar går vidare i rekryteringsprocessen.
Första bedömning
En första bedömning av ansökan görs via en detaljerad mall utifrån meriter, betyg, erfarenheter och ev. särskilda förkunskaper. Därefter kallas behöriga sökande till Båstad för att genomföra ett så kallat särskilt prov, en del i den fortsatta antagningsprocessen.
Kompletteringar
Sökande som deltar i behörighetsgivande utbildning eller liknande har rätt att komplettera sin ansökan med betyg/intyg som styrker behörigheten. T.ex. kan de som går sista året på gymnasiet komplettera sin ansökan med slutbetyg efter sista ansökningsdag.
Särskilt prov
Kallelse till särskilt prov, en del i den fortsatta rekryteringsprocessen, sker via telefon eller mail och påbörjas tidigast två veckor efter sista ansökningsdag. Respektive utbildning informerar om hur den sökande bör förbereda sig inför detta.
Besked om antagning
Antagningsbesked från Akademi Båstad Yrkeshögskola lämnas senast en månad före kursstart. De som blir antagna ska returnera svar inom ca två veckor, detta för att bekräfta att den sökande antar erbjuden plats alternativt tackar nej.
Alla behöriga sökande, som inte antas till en utbildning, reservplaceras. Reserver kallas i turordning om platser blir tillgängliga. En reserv kan komma att kallas upp till två veckor efter det att utbildningen startat.
Inför kursstart
Information inför kursstart sänds ut av respektive utbildnings kursledning i god tid inför kursstart via brev eller e-post.
CSN
Kursavgiften finansieras med statliga medel. Eventuella utgifter för resor, kost och logi samt kurslitteratur står den studerande för. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN. Sök i god tid via webben www.csn.se.
Ledningsgruppens roll
Det är ledningsgruppens ansvar att fatta beslut om antagningen av de studerande.
Behörighetskrav
Grundläggande behörighet
Grundläggande behörighet för Yh-utbildning har den som uppfyller något av följande:
- Avlagt gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning.
- Har svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.
- Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning eller punkt 4.
- Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Kunskaper i svenska
Om en person har ett annat modersmål än svenska, danska, norska, isländska eller färöiska ska den ha de kunskaper i svenska som behövs.
Särskilda förkunskaper
För behörighet att antas till en utbildning får det utöver vad som anges under rubrikerna Grundläggande behörighet samt Kunskaper i svenska ställas krav på särskilda förkunskaper. Sådana krav ska vara nödvändiga för att den studerande ska kunna tillgodogöra sig utbildningen.
Se under respektive utbildning vilken grundläggande behörighet och vilka eventuella särskilda förkunskaper som krävs.
Reel kompetens
Om du helt eller delvis saknar den formella behörigheten som efterfrågas, kan du ansöka om reell kompetens. Det är ett alternativt sätt att styrka att du tillägnat dig de kunskaper och den kompetens som krävs för eftergymnasiala studier.
Du behöver lämna in brev och handlingar där du visar vilken samlad kompetens som du har. Akademi Båstad gör en helhetsbedömning av alla meriter, inte bara dina studiemeriter. Vi prövar om din samlade kompetens ger dig förutsättningar att klara av den utbildning som du söker. Relevanta meriter (erfarenheter och/eller kunskaper) kan komma ifrån arbetsliv, föreningsliv, längre utlandsvistelser, genomgången personalutbildning eller annan kursverksamhet.