Klara och Viktoria tog studenten i juni -22 från Vård och omsorgsprogrammet på ABG.
Hett eftertraktade på arbetsmarknaden fick de snabbt jobb och har nu under hela sommaren arbetat i labbet på Capio i Båstad. Här har de fått använda sina kunskaper från sin utbildning dagligen och skaffat sig otroligt många viktiga erfarenheter och ny kunskap! De har haft stort ansvar och arbetsuppgifterna har varit många; alltifrån EKG och blodprover, till covid test och urinprover.

Både Klara och Viktoria hade siktet inställt på fortsatta studier efter gymnasiet och målet var sjuksköterskeprogrammet på Högskola/Universitet. Nu går deras önskan i uppfyllelse, och till hösten styr de kosan till Halmstad respektive Lund för plugg, studentliv och massor av upplevelser som högskolestuderande!

Båda tjejerna säger att de är tacksamma för att deras gymnasieprogram var högskoleförberedande, så att de hade möjligheten att direkt studera vidare.
– Att kunna ha den valmöjligheten efter sin student, att läsa vidare direkt eller längre fram ger en enorm trygghet och vi gör allt vi kan för att stötta och hjälpa med målet att alla ska klara det, säger Marie-Louise lärare på VO programmet.

För eleverna som går VO programmet varvas teorilektionerna alltid med praktiska övningar i metodrummet och det är där som grunden i den praktiska kompetensen läggs. Detta får eleverna sedan även träna på ute på sina APL platser/praktikplatser. Det var tack vare denna praktik som Viktoria och Klara fick sitt sommarjobb!

Att gå Vård och omsorgsprogrammet ger många kontakter, personlig utveckling och stor chans till jobb kort därefter – eller möjlighet för fortsatta studier.

Valmöjligheterna är många!

Kika gärna på filmen där du får följa Klara och Viktoria på deras sommarjobb på Capio:
https://youtu.be/Lv3tjViaOMg