Dags att summera sommarens LIA-praktik! Genom min utbildning till Kvalificerad trädgårdsmästare hos Akademi Båstad Yrkeshögskola jag nu haft drygt 12 veckors praktik.
Först 8 veckor i vacker kulturhistorisk miljö på Vallentuna kyrkogård där jag fick lära mig allt om hantverket trädgård; klippa häckar, trimma,beskära prydnadsträd och buskar, samt skötsel och maskiner av alla de slag.
Jag fick även göra ett designförslag till en del av kyrkogården som skall göras om framöver.
 
Sen drog jag vidare till Slottsträdgården Ulriksdal där jag spenderade 4 veckor framförallt i Uteträdgården men också med deras skötselgrupp och i odlingen.
Jag fick även vara med på rådgivningar både med trädgårdsdesigners och trädgårdsmästare. Jag fick jag lära mig mer om skötsel och försäljning av växter, hur man putsar rosor, hallon och mycket, mycket mer. Jag fick även följa med Designteamet för en inspirerande dag i Enköpingsparker, så kul och lärorikt!
Denna vecka avslutar jag praktikperioden med att fördjupa mig i beskärning av fruktträd tillsammans med TrädKarin som har Grönt kort och är certifierad, ett riktigt proffs.
Summa summarum kan jag med tacksamhet se tillbaka på en vår och sommar som har erbjudit mig så mycket kunskap, nya möten och fantastiska lärdomar att ta med mig in i trädgårdsmästaryrket!
 
//Carina